10 këshilla dhe këshilla për udhëtimet tuaja të rradhës

 

Pas ditësh dhe ditësh pune, më në fund arrin momenti që keni pritur për kaq shumë kohë: Shko ne nje udhetim!

Gjëja më e sigurt është që ju tashmë keni zgjedhur destinacionin dhe arsyen për të cilën po udhëtoni. Qoftë për turizëm, për dëshirë përmirësoni gjuhën që po mësoni ose thjesht për të dalë nga rutina juaj e zakonshme dhe për të njohur një vend të ri. Cilado qoftë shkaku i udhëtimit, ne ju lëmë 10 këshilla kjo do të vijë shumë mirë kur të doni (ose Covid-19 e lejon atë) të bëni udhëtimin tuaj të ardhshëm.

 

Pasi të jetë zgjedhur destinacioni …

 

Një nga gjërat më të rëndësishme që duhet të bëni kur udhëtoni është ju organizoj. Bëni një planifikim dita-ditës të asaj që dëshironi të shihni, të grupuar sipas zonave në mënyrë që të mund të vizitoni sa më shumë që të jetë e mundur. Nëse njihni dikë që ka qenë në atë destinacion, mos hezitoni të pyesni cilat janë gjërat që duhet të vizitoni dhe cilat nuk ia vlen. Askush nuk do t’ju këshillojë më mirë sesa dikush që ka qenë tashmë në destinacion, ose natyrisht, dikush lokal!

 

Nëse udhëtoni në një vend ku keni nevojë për vizë dhe / ose ndonjë lloj vaksine

 

Mos harroni se ka vende në të cilat nuk mund të hyni nëse nuk keni vizë. Nëse destinacioni ku vendosni të shkoni e kërkon atë, Ne ju këshillojmë ta porosisni atë paraprakisht. Gjëja normale është të mos kesh ndonjë problem, por nëse do të ishte rasti është më mirë të kesh pak diferencë. Ka raste kur ato nuk ju japin për momentin dhe ju duhet të ktheheni në ambasadë ose konsullatë. Bettershtë më mirë të mos e rrezikojmë atë dhe se kemi shumë kohë!

E njëjta gjë vlen për vaksinat, vetëm në rast se keni një reagim ose efekt anësor dhe atëherë nuk mund të shkoni në udhëtim.

 

Kontrolloni pasaportën ose kartën tuaj të identitetit

 

Duket shumë e qartë, por është diçka që zakonisht nuk i jepni shumë rëndësi (sidomos kur ju nevojitet vetëm DNI juaj për të udhëtuar). Kontrolloni skadimin para çdo udhëtimi Dhe kini kujdes pasi disa vende kërkojnë që udhëtimi të bëhet kur pasaporta ka të paktën 6 muaj vlefshmëri para datës së skadimit.

 

Shikoni parashikimin e motit

 

Mund të duket si një këshillë e thjeshtë udhëtimi, por kush nuk është dashur të blejë një çadër sepse menduan se kurrë nuk ra shi në atë destinacion? Shikimi i kohës që do të bëjë kushton 2 minuta dhe mund t’ju kursejë ndonjë bezdi ose shpenzim tjetër të panevojshëm. Të mendosh se nuk do të jetë ftohtë sepse është verë ose të supozosh se bie gjithmonë shi në Londër është diçka për të cilën kemi menduar të gjithë, por ndonjëherë koha të befason .

 

Kontaktoni akomodimin ku do të qëndroni

 

Sot shumica dërrmuese e rezervimeve bëhen në internet, nganjëherë javë ose muaj më parë dhe për fat të keq ka faqe në internet që nuk janë plotësisht të besueshme. Pra, për të shmangur mërzitjen dhe zemërimin e mëtejshëm, kontaktoni akomodimin e rezervuar ditë para udhëtimit.

Mos i beso emailit të konfirmimit që të kanë dërguar dhe sigurohu që gjithçka të jetë e saktë. Shumë herë lindin probleme me rezervimet (sidomos në sezone të larta), akomodimi anulohet dhe ju mund të mos njoftoheni. Dërgimi i një mesazhi ose kryerja e një telefonate nuk ju kushton asgjë dhe ju qëndroni shumë më i qetë.

 

Këshilla për valixhen tuaj të udhëtimit

 

Me siguri ju njihni dikë, valixhja e të cilit ka humbur në aeroport. Për të shmangur mbarimin e rrobave nëse kjo ndodh, nëse udhëtoni me dikë ose mbani bagazhe dore, shpërndani rrobat tuaja midis valixheve. Në këtë mënyrë gjithmonë do të keni diçka për të veshur.

 

Parandaloni që linja ajrore të humbasë valixhen tuaj

 

Sado e thjeshtë të duket kjo këshillë, mund t’ju sigurojmë se funksionon. Të gjithë e dimë majën tipike të mbështilleni valixhen me plastikëNë fakt, tani mund ta bëni në vetë aeroportet. Por një këshillë që është edhe më e dobishme është të ngjitni një etiketë në valixhen që vendos e brishte. Duke qenë aq goditës, është më e vështirë për ta që ta humbin shikimin, dhe nëse e bëjnë atë të brishtë, ata zakonisht e trajtojnë atë me më shumë kujdes.

 

Këmbim Valutor

 

Kur udhëtoni në një destinacion jashtë Bashkimit Evropian, ju këshillojmë që mos bëni këmbimin e valutës në aeroport. Ndryshimi është zakonisht shumë i keq!

Si rregull i përgjithshëm, vendi më i mirë për të shkëmbyer monedhën është në destinacionin tuaj. Ju mund të gjeni sasinë e zyrat e këmbimit brenda qytetit dhe me ndryshime më të mira sesa në vetë aeroportin.

 

Lini dokumente të rëndësishme në akomodim

 

Bestshtë më mirë të keni me vete fotokopje të të gjitha dokumenteve, dhe lërini origjinalet në një vend të sigurt (i sigurt, i fshehur mirë brenda valixhes …). Në këtë mënyrë do të shmangni problemet dhe vizitat e papritura në ambasadë ose konsullatë.

 

Bëni sigurimin e udhëtimit

 

Padyshim, është këshilla më e mirë që mund t’ju japim .

Kur shkojmë në një udhëtim mendojmë të shijojmë dhe të jetojmë përvoja të reja, por kurrë për diçka që na ndodh. Për ta mbajtur shpinën të mbuluar, ju rekomandojmë që gjithmonë të marrë sigurimin e udhëtimit .

Ka shumë kompani që ofrojnë sigurime udhëtimi dhe shumë lloje të tjera me mbulime të ndryshme. Ndër të gjitha këto, më të rëndësishmet për t’u marrë parasysh janë: tualetet, kontakti 24 orë në gjuhën tuaj dhe shërbimi i anulimit të udhëtimit ose pretendimi në rast të anulimit të fluturimit, humbjes së bagazhit, vjedhjes …

 

Tani që i dini këto këshilla, është koha t’i vini në praktikë për udhëtimin tuaj të ardhshëm. Zbuloni nga dora e Ynsitu destinacionet më të mira dhe përfitoni nga udhëtimi juaj për të bërë një kurs gjuhe ne I huaj . Shkoni përpara dhe provojeni!

Leave a Reply