10 gabimet më të zakonshme kur mësoni anglisht. Bej kujdes!

Los 10 errores más comunes a la hora de aprender inglés

 

Imagjinoni një botë pa kufij! Epo, për fat të mirë të mësuarit e një gjuhe të re Doorshtë dera që të çon në atë ëndërr. Një i urtë i madh austro-britanik me emrin Ludwig Wittgenstein tha gati një shekull më parë: “Kufijtë e gjuhës sime janë kufijtë e botës sime”, dhe është e vërtetë. Anglishtja sot konstituohet si gjuhë universale për sa i përket shkencës dhe shkëmbimit kulturor, prandaj është e nevojshme ta mësoni sa më mirë, duke marrë parasysh disa gabimet për të shmangur kur flasin anglisht.

Tjetra, ne ju ofrojmë një listë të 10 gabimet më të zakonshme kur mësoni anglisht , të organizuar në 3 grupe.

Grupi 1: gabime në qëndrim dhe planifikim të mësimit të anglishtes

1. Menaxhimi i kohës

Beenshtë vërtetuar se mënyra më e mirë për të mësuar gjuhën angleze është duke pasur një përvojë totale zhytjeje në gjuhë, domethënë duke u përpjekur të jetoni 100% të kohës të zhytur në gjuhë. Për këtë, shumë njerëz zgjedhin të ndjekin kurse si turistë në një vend anglishtfolës.

2. Mungesa e këmbënguljes dhe disiplinës

Një gabim i bërë shpesh nga nxënësit e anglishtes është mungesa e qëndrueshmërisë. Dëshmitë zakonisht dëgjohen nga studentët të cilët zgjodhën të braktisnin një kurs në mes, veçanërisht për shkak të atyre zërave të vegjël të aftësisë së kufizuar të tilla si “kjo nuk është padyshim gjëja ime”, “është shumë e vështirë”, “Më mirë ta bëj më vonë”, etj. . Qëndrueshmëria dhe disiplina Ato janë variablat më të rëndësishëm që përcaktojnë suksesin në mësimin e një gjuhe.

3. Të dëshirosh rezultate të menjëhershme pa përkushtim të mjaftueshëm

Procesi i mësimit të një gjuhe është kompleks. Neuroshkencëtarët modernë kanë kontribuar në pedagogjinë e gjuhëve, me teori dhe eksperimente që na mësojnë rrugën e mundimshme dhe komplekse që ju ndërmerrni kur vendosni të mësoni një gjuhë dhe udhëtimi në këtë rrugë kërkon durim . Useshtë e kotë të dëshpërohesh kur nuk merr shpejt rezultatet e pritura. Sidomos në fazat e hershme, mësimi i një gjuhe të dytë është një proces që zgjat ndërsa truri përshtatet me kodin e ri gjuhësor.

Grupi 2: gabime në metodologjinë e studimit

4. Mësoni pa shoqërinë e nevojshme

Gjuha është karakteristika kryesore që na bën njerëzor, dhe ajo përbëhet si një mjet themelor për krijimin e lidhjeve shoqërore; prandaj, të mendosh se është e mundur të “mësosh vetëm” është një gabim serioz.

Të mësuarit tek fëmijët ndodh përmes imitimit dhe përmes ndërveprimit me mjedisin. Në të njëjtën mënyrë, të mësuarit e një gjuhe të dytë në moshën e rritur kërkon shoqërim dhe bashkëveprim me njerëzit që kanë të njëjtin interes gjuhësor .

5. Shmangia e gjuhës që dëshironi të mësoni

Duket si një kontradiktë më vete, por shumë herë kur vendosim të mësojmë një gjuhë të re, e shmangim atë njëkohësisht. Për shembull, të ndjeheni të mbingarkuar kur dëgjoni muzikë ose shikoni filma në anglisht, ose duke shmangur vendosjen tuaj smartphone ose kompjuteri juaj personal është pjesë e kësaj shmangieje të pavetëdijshme që vonon procesin e mësimit të një gjuhe. Po kështu, shumë herë studenti fillestar bën gabim duke bërë përkthimin automatik përmes internetit të çdo teksti që ne mund të bëjmë përpjekje për ta kuptuar, duke shmangur ushtrimet në përdorimin e gjuhës së re.
Ndiheni e identifikuar? Ndoshta është koha për të ndryshoni mendimin tuaj dhe mësoni se si duhet të bëhet vërtet mësimi i një gjuhe të dytë, duke e hedhur veten plotësisht në mundësinë e të qenit në kontakt me anglishten përmes mjeteve për përdorim personal që përdorni vazhdimisht dhe duke përfituar nga çdo mundësi e mundshme për të qenë në kontakt me gjuhën.

6. Frika nga tallja

Kur filloni të mësoni anglisht, frika e talljes Mund të bëjë që të ngeni në një mënyrë serioze. Nxënësi anglez duhet të heqë qafe sikletin dhe paragjykimin, duke ditur që të gjithë, absolutisht të gjithë nxënësit e një gjuhe që kanë arritur nivelin e ekspertëve, nuk ishin folësit më të mirë anglo-sakson kur filluan. Ata e humbën frikën e tyre nga talljet dhe, për këtë arsye, ata ishin në gjendje të merrnin korrigjimin nga mësuesit dhe studentët e tyre të përparuar.

Grupi 3: gabime specifike në shkrim-leximin dhe ushtrimet e të folurit

7. Ndërhyrja gjuhësore

Truri juaj është mësuar gramatikë specifike të gjuhës që përvetësoni në fëmijërinë tuaj më të hershme. Prandaj, është absolutisht normale që kur të ndërmerrni detyrën e mësimit të një gjuhe të re, përsëri të renditni fjalët gabim. Shtë një gabim që zhduket me kalimin e kohës, kur ju tashmë po përshtateni me një gramatikë tjetër.

8. Shqiptimi

Aftësitë e shqiptimit shpesh shihen si më të vështirat, por ky koncept vjen kryesisht nga studentë që janë përqendruar shumë në aspektin zyrtar të gramatikës që nga fillimi i studimit të tyre dhe kanë lënë pas dore ndërveprimin përmes fjalës me studentë të tjerë.

9. Përdorimi i gabuar i fjalëve

Pasi të ketë filluar mësimi i gjuhës angleze, shpesh shfaqen keqpërdorime të fjalëve dhe frazave. Brenda kësaj pike mund të përmendim ekzagjerimin në përdorimin e artikujve, përemrave dhe trajtave foljore (si p.sh. , ti , është , janë , etj.), përdorimi i pasaktë i apostrofave, etj.

10. Gabimet në kohët e foljes, foljet frazore , dhe përdorimin e fjalëve të ngjashme

Anglishtja ka veçori dhe idioma që duhen marrë në konsideratë për të mos bërë gabime. Ai une kam / Yo soje , për t’iu referuar moshës; huazoj / lfundi , për t’iu referuar huave, dhe i ashtuquajturi miq të rremë : fjalë që tingëllojnë të ngjashme, por me kuptime të ndryshme, si p.sh. kapsllëk dhe kapsllëk, të cilat janë fjalë shumë të ngjashme në formë, por kapsllëk do te thote kapsllëk dhe kapsllëk ka ftohje ose grip.

Lidhur me foljet frazore ose foljet frazore, të cilat nuk kanë një përkthim të saktë në spanjisht, zakonisht ka disa gabime. vendos (vendi), lart (lart) ose me (me) janë një shembull i kësaj. Duroj , për shembull, do të përkthehej gabimisht si duroj … por përkthimi i tij i saktë është toleroj .

Në këtë mënyrë, ju mund të verifikoni që ka shumë gabimet për të shmangur kur flasin anglisht. Edhe kështu, mos u shqetëso, sepse me kurse gjuhe Ynsitu , Rezervimi juaj i kurse gjuhe jashte vendit , ju do të mësoni anglisht saktë dhe ju nuk do t’i kryeni ato.

Leave a Reply